Blog overzicht

Connecting with Signet: Justin, uw network engineer

Veel Nederlandse bedrijven en steeds meer locaties buiten Nederland, zijn via Signet direct verbonden met elkaar of met het internet. Signet is sinds 1996 dé netwerkonafhankelijke netwerk serviceprovider voor de zakelijke markt. Door onze samenwerking met meer dan 40 glasvezel- en DSL-netwerken in Europa zijn we in staat om op vrijwel elke locatie in Europa internet te leveren, uw vestiging aan te sluiten en meerdere vestigingen moeiteloos aan elkaar te knopen.

Maar wie zijn de mensen achter Signet? Welke experts zijn dagelijks bezig met uw connectiviteit? Aan het woord is Justin Suijk. Justin is sinds 2005 werkzaam bij Signet en helpt onze klanten met schaalbare en innovatieve netwerkoplossingen op maat. Dit jaar viert hij zijn 15-jarige jubileum bij Signet.

Benieuwd hoe zijn werk eruit ziet, wat hem trots maakt en waar een connectiviteitsoplossing aan moet voldoen? Lees snel verder.

Wat is jouw rol bij Signet?

Ik ben ooit begonnen als Windows engineer, en via Linux engineer uiteindelijke doorgegroeid naar de rol van network engineer. Samen met het gehele netwerkteam zijn we dagelijks bezig met de netwerken van onze klanten en ons eigen netwerk.

Mijn dagelijkse werkzaamheden zijn heel divers; van het ontwerpen van een nieuw (klant)netwerk tot pre-sales en van het oplossen van incidenten tot het uitvoeren van upgrades op onze apparatuur. Binnen het netwerkteam van Signet heeft elke engineer zijn eigen specialisme. Ik houd me vooral bezig met het ontwerpen, opzetten en beheren van grote klantnetwerken.  Andere collega’s houden zich weer meer bezig met het design en beheer van het Signet core-netwerk.

Welke netwerkoplossingen biedt Signet?

Signet biedt een breed portfolio aan netwerkdiensten over een 40+ aantal onderliggende netwerken, van xDSL en 4G tot glasvezelnetwerken en indien nodig dark fibers. Hierdoor kunnen we invulling geven aan bijna alle wensen van de klant. De laatste jaren zien we een sterke groei aan oplossingen waarmee we klanten redundante verbindingen bieden voor alle kantoren (met behoud van externe IP-adressen d.m.v. Fiber Care) en de IP Private Network-oplossingen. Met een dergelijk netwerk kunnen wij alle kantoorlocaties, datacenters of (cloud)leveranciers, op een veilige manier aan elkaar koppelen zonder dat deze locaties vanaf het internet benaderbaar zijn. Schaalbaar en veilig dus!

Waar ben je trots op?

Ik heb voor een aantal grote klanten waaronder Jones Lang LaSalle (bekijk de case), DPD Group, KRVE, Ennatuurlijk en PartsPoint Group het netwerk ontworpen en gebouwd. Wanneer een organisatie haar groeiambitie snel realiseert, komen hier ook de nodige uitdagingen op het gebied van IT bij kijken. Flexibiliteit en schaalbaarheid zijn twee cruciale aspecten om de continuïteit te garanderen. En tegelijkertijd de groeiambitie te ondersteunen.

Tijdens zo’n traject is er veel contact met de klant, moeten we af en toe snel schakelen en denken we proactief mee met alle stakeholders om tot de beste oplossing te komen. Als uiteindelijk alles opgeleverd wordt conform de onderling gemaakte afspraken en ik zie een tevreden klant, ben ik wel trots. We proberen immers een oplossing te bieden dat voor de klant het verschil maakt. 

“Een connectiviteitsoplossing moet bijdragen aan het verlagen van de kosten, het verbeteren van de netwerkbeveiliging en het verhogen van de beschikbaarheid, zodat de klant zich volledig kan richten op de business.”

Welke trends zie je als het gaat om netwerkoplossingen?

De ontwikkelingen in ‘netwerkland’ gaan erg snel, maar dat is niet anders dan de afgelopen jaren. Duidelijke trends zijn de steeds snellere verbindingen, 5G en SD-WAN. Binnen Signet zijn we druk bezig om straks na de introductie ook diensten via 5G aan te kunnen bieden. We houden alle ontwikkelingen nauwlettend in de gaten en bezoeken regelmatig seminars en congressen om de vertaalslag te kunnen maken naar dé juiste oplossingen voor onze klant.   

Omdat elk bedrijf uniek is, zijn onze netwerkoplossingen altijd maatwerk. Benieuwd naar een passende connectiviteitsoplossing die aansluit op uw business? Neem contact op voor vrijblijvend advies.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Blog overzicht