Interview

signetbreedband; herkenbaar en vertrouwd mét een nieuwe koers

Met ‘signetbreedband’ maakten we dit jaar een nieuwe start. Quintijn Knepper en Remco Bressers, directie van signetbreedband, vertellen over de keuze voor een herkenbaar, vertrouwd merk mét een nieuwe koers. “We hebben dezelfde basis, we werken met dezelfde mensen, met hetzelfde geloof, maar we pakken de zaken wel anders aan." 

Met het samenvoegen van Signet en Breedband, ruim 2,5 jaar geleden, zijn we toegegroeid naar één geïntegreerd bedrijf. Quintijn Knepper, Managing director, zegt: “Dat betekent één producten- en dienstenportfolio, één team, werkend vanaf twee locaties in Eindhoven en Arnhem en eenduidige documentatie, systemen en werkwijzen. De integratie ging zeker in coronatijd niet zonder slag of stoot, maar daar leer je van. Eén ding is zeker: we zijn altijd gefocust op het neerzetten van een solide bedrijf met een team dat zich maximaal inzet voor jou als klant.”  

signetbreedband: één duidelijk verhaal 

De recente rebranding naar ‘signetbreedband’ is een logisch gevolg van de integratie. “Investeren in een sterke basis van vertrouwen, een gezamenlijke cultuur en een goede samenwerking vonden we heel belangrijk. Eerst intern het huis op orde om extern de juiste belofte waar te kunnen maken. Langzaamaan zijn we samen tot de conclusie gekomen dat het voeren van één merk een duidelijk verhaal richting de (arbeids)markt zou brengen. En achter de schermen waren we inmiddels al één bedrijf”, legt Quintijn uit.  

Je vraagt nogal wat van een team bij een overname. Mooi om te zien hoe ze snel men elkaar leerde kennen en vertrouwen. Zet mensen bij elkaar die technologische vernuft en de drive voor de beste oplossing gemeen hebben, dan lijkt samenwerken vanzelf te gaan.

Remco Bressers
Technisch Directeur, signetbreedband

Sterke merken werken  

De naam signetbreedband lijkt een eenvoudige keuze, maar niets is minder waar. Quintijn vertelt: “Signet en Breedband zijn sterke merken. Bij onze klanten, medewerkers en relaties roepen ze een herkenbaar beeld op met waarden als professionaliteit, betrouwbaarheid en klantgerichtheid. Waarom iets veranderen wat goed is? We hebben er bewust voor gekozen onze identiteit en merkwaarden zoveel mogelijk te behouden, maar wel met een nieuw jasje en een duidelijk verhaal. Met het nieuwe logo aan onze panden voelt het heel kloppend.”  

Ons specialisme: managed network solutions 

"Wie signetbreedband is? We willen de beste onafhankelijke network solutions specialist zijn”, zegt Quintijn beslist. “Klanten die we goed en graag helpen zijn organisaties en bedrijven die voor hun bedrijfscontinuïteit sterk afhankelijk zijn van IT en dit niet alleen intern willen beleggen. Het zijn klanten die met ons willen groeien, innoveren en professionaliseren. We hebben een fijne match met IT-managers die waarde hechten aan kwaliteit, continuïteit en de long run. We gaan naast hem staan en bieden oplossingen die écht (voor hem) werken: onze managed network solutions.” 

Flexibele IT-oplossingen  

Door de onzekere marktsituatie hebben organisatie en bedrijven de nodige uitdagingen in het succesvol maken of houden van hun business. Remco zegt: “Zeker op het vlak van IT is behoefte aan efficiënte en flexibele oplossingen. Van het koppelen van (inter)nationale hoofdkantoren en lokale netwerken tot managed securityoplossingen om de veiligheid van infrastructuren te verzekeren; we zijn erop ingericht om complexe (beheer)vraagstukken op te lossen. We hebben de netwerkexpertise in huis en toegang tot de juiste infrastructuren.” 

Specialiseren waar we goed in zijn  

Remco vervolgt: “We worden weleens vergeleken met de vele integrators in het IT-landschap. Maar wij zijn geen generalist, we zijn specialist. IT-integrators leveren in principe alles zélf; netwerkinfrastructuren, clouddiensten, hosting, beheer op locatie, noem maar op. Met signetbreedband kiezen we bewust niet voor een algemene IT-dienstverlening, maar specialiseren we ons juist in hetgeen waar we écht goed in zijn en waar we het verschil kunnen maken.” 

Samenwerking met partners 

“Is andere kennis en kunde nodig, dan schakelen we onze partners in. Binnen ons partnerprogramma Connect werken we nauw samen met gespecialiseerde IT-partijen. Zo kunnen we onze klanten toch een totaaloplossing bieden”, zegt Quintijn. Samenwerken is een kracht van signetbreedband, waarbij onafhankelijk zijn en blijven het uitgangspunt is. “We werken met 50 infrastructuurleveranciers samen en zijn selectief in onze keuzes voor hardware- en toeleveranciers. We zijn nooit incentive gedreven, maar kijken altijd naar de beste oplossing voor de klant”, aldus Remco.  

We varen onze eigen koers 

 “Met signetbreedband hebben we meer netwerkexpertise in huis en met het Europese team.blue als moederorganisatie een grotere inkoopkracht. We varen onze eigen koers als het gaat om producten, diensten en de manier waarop we die leveren. Neem bijvoorbeeld hardware; voorheen kocht je die bij ons, nu nemen steeds meer klanten het af als een lifecycle dienst. Hardware is dan onderdeel van de oplossing. Er is geen initiële investering nodig en de klant activeert het niet op zijn balans. We leveren steeds meer duurzame beheerbare oplossingen, denk ook aan SD-WAN en managed firewalling. Telkens gericht op de vraag: waar zijn we de IT-manager écht mee van dienst?”, aldus Quintijn.  

Je zou kunnen zeggen dat signetbreedband jouw eigen verlengde IT-afdeling is. Gericht op jouw zakelijke succes met de voordelen van professionele SLA’s en een grotere capaciteit in mensen en resources.

Quintijn Knepper
Managing Director, signetbreedband

Stevige technische bagage 

Remco vervolgt: “Onze klanten en partners profiteren van de uitgebreide expertise en verdieping binnen ons bedrijf. We maken keuzes op kwaliteitsstandaarden; we bieden alleen oplossingen op basis van building blocks die het meest passend zijn. We investeren ook volop in het opleiden van onze mensen. Onze Solution Architects en Netwerk Engineers halen en delen de nieuwste kennis over onder andere leveranciers en apparatuur. Dat geldt ook voor onze Support Engineers. Op onze afdeling Support werken alleen opgeleide technici. Om de IT-manager te kunnen ontzorgen heb je een stevige technische bagage nodig.” 

Solide, persoonlijk en wendbaar 

“Er zit fijne energie in ons team en we nemen nieuwe collega’s aan met ‘groen’ bloed. Naar de toekomst toe blijven we ons richten op de dienstverlening waar we goed in zijn. Meer nog dan voorheen vertrouwen klanten op een solide team met een brede geborgde kennis”, zegt Remco. “Je doet zaken met een bedrijf met de zekerheid van continuïteit en een lange termijn focus. Met onze omvang en team.blue, actief in 15 landen met 2.000 medewerkers, achter ons profiteer je van een mooie schaalgrootte én kunnen we nog steeds persoonlijk en wendbaar zijn. Kortom, je kunt als IT-manager écht op ons leunen”, besluit Quintijn.  

Onze experts helpen je verder kijken dan de problemen van nu

Wij staan voor je klaar!

Bel 088 - 599 99 99

Mail info@signetbreedband.nl