Altijd up-to-date
met onze artikelen

Artikel

Netwerkoplossingen voor bedrijfskritische processen

Wij ondersteunen klanten met de aanleg, het beheer en het onderhoud van hun infrastructuur. Het liefst bij complexe projecten. Daarvoor zetten we onze dienst Managed Solutions in. "Daar ligt onze expertise. De uitdaging van de klant wordt onze uitdaging." Lees het interview met onze directie, Quintijn Knepper en Remco Bressers.

Artikel

Eén infrastructuurnetwerk voor team.blue - deel 2

Eén Europees netwerk waarmee we onze klanten razendsnel internet kunnen bieden, terwijl we maximale zekerheid en veiligheid garanderen met een optimale redundantie op geografisch niveau en strikte routing policies. In deze blogpost gaan we dieper in op de techniek. Hoe is de koppeling met de zeven datacentra verdeeld over de drie landen? Welke routing policies worden gehanteerd ter bescherming van o.a.  DDoS-aanvallen en hoeveel gigabitinternet komt beschikbaar?

Artikel

Onze toekomstplannen en vernieuwingen in 2024

In dit interview met Quintijn Knepper en Remco Bressers, directie signetbreedband, kijken we terug op het afgelopen jaar en vertellen we over onze plannen voor 2024. We kijken terug op de waardevolle samenwerkingen en mooie ontwikkelingen op zowel organisatorisch als technologisch gebied. We kijken ernaar uit om dit in 2024 verder te versterken.

Artikel

Herkenbaar en vertrouwd mét een nieuwe koers

Met het samenvoegen van Signet en Breedband zijn we toegegroeid naar één geïntegreerd bedrijf. “Dat betekent één producten- en dienstenportfolio, één team, werkend vanaf twee locaties en eenduidige documentatie, systemen en werkwijzen," aldus Quintijn: "Eén ding is zeker: we zijn altijd gefocust op het neerzetten van een solide bedrijf met een team dat zich maximaal inzet voor jou als klant.”  

Artikel

Eén infrastructuurnetwerk voor team.blue - deel 1

Één infrastructuurnetwerk, waarop alle team.blue bedrijven in Nederland, België én de UK worden aangesloten. signetbreedband speelt een belangrijke rol in dit grootschalige project en onze klanten profiteren straks van de voordelen. Zo kunnen wij jouw bedrijf nog beter, veiliger en kostenefficiënter met het internet verbinden.

Artikel

Nieuw geavanceerd core-netwerk binnenkort live

Begin dit jaar kondigden we het al aan: signetbreedband bouwt een heel nieuw core-netwerk, genaamd de Connectivity Core; het hart van onze technische operatie. Deze infrastructuur biedt nog meer capaciteit qua bandbreedte én de mogelijkheid van meer geavanceerde redundantie. Ook is het nieuwe netwerk berekend op de aanhoudende toename van DDoS-aanvallen. Begin 2023 starten we met de eerste migraties. 

Artikel

Hybride werken: tips voor IT-managers

De coronapandemie heeft bij bedrijven voor een omslag gezorgd. Er is meer geïnvesteerd in ICT en steeds meer bedrijven kiezen voor een vaste vorm van hybride werken. Dat stelt nieuwe eisen aan de IT-omgeving. Gebruikers krijgen andere verwachtingen en vragen over jouw ICT-dienstverlening. Het vraagt ook iets van de medewerkers binnen het bedrijf. In dit artikel gaan we in op de belangrijkste vragen en uitdagingen om te komen tot een duurzame oplossing. 

Artikel

5 misvattingen over netwerkbeschikbaarheid

Overal ter wereld is het belang van netwerkbeschikbaarheid groot, maar in weinig landen zo groot als in Nederland. Volgens het WEC (World Economic Forum) staan we, onder landen waar de impact van ICT op de economie het hoogst is, op nummer vier. Onderschatten ondernemers en organisaties de impact van netwerkbeschikbaarheid?

Artikel

Netwerkuitval? Dat is niet zomaar ‘vervelend’

‘Connection no longer available’. Online meetings moeten worden afgebroken, machines staan stil, software is niet meer toegankelijk. Een gruwel voor iedere ondernemer. Toch heeft netwerkbeschikbaarheid bij ondernemers vaak niet de hoogste prioriteit. De urgentie komt meestal pas nadat iets flink fout is gegaan. Dan blijkt dat netwerkuitval niet zomaar ‘vervelend’ is, maar tijd en geld kost. 

Artikel

Meer cybercrime? Demp de risico’s

Securityrisico’s blijven jaarlijks flink toenemen. Juist daarom staat bij signetbreedband security mijlenver voorop. Kies je voor onze managed diensten, dan maken wij van security de hoogste prioriteit. Lees in dit artikel hoe we ons netwerk én dat van onze klanten proactief beschermen tegen cyberaanvallen.  

Artikel

SD-WAN: de toekomst van netwerkbeheer

Een netwerkarchitectuur die berekend is op schaalbaarheid en de cloud. Volgens partner Cisco simpelweg een logische evolutie van MPLS. SD-WAN maakt het mogelijk om het gehele netwerk te centraliseren en binnen een enkele architectuur te beheren. Ongeacht ISP, clouddienst, type verbinding of reeds bestaand netwerk. Alles kan beheerd worden vanuit een enkel overzicht, inclusief authenticatie (VPN) en beveiliging (firewall).