Klantverhaal

Het Familievarken

Gegarandeerde connectiviteit is essentieel voor het werk van een hightech agrarisch bedrijf

Gelukkige varkens: dat is het ultieme doel van Het Familievarken in Brabant. In deze experimentele varkenshouderij worden de varkens 24/7 op afstand gevolgd door wetenschappers, van onder andere de Wageningen Universiteit, om de conditie en het gedrag van de dieren te meten en verbeteren. signetbreedband realiseerde in dit buitengebied in de gemeente Boekel een aansluiting op het Eurofiber glasvezelnetwerk. Gelukkig kan Het Familievarken 100% vertrouwen op deze verbinding: snelheid en stabiliteit zijn namelijk cruciaal in deze hightech-omgeving.

Data driven farming

Onze proefboerderij is een hightech agrarisch bedrijf, vertelt Research Engineer, Gijs van den Berg. Slimme temperatuurmeters en een klimaatsysteem zorgen voor de juiste en constante temperatuur in de stal. Door middel van animal tracks in de oren worden de varkens gemonitord. Een voermachine laat automatisch het voer in de zandbodem vallen en door middel van de camera’s die 24/7 aanstaan kunnen de experts op afstand in realtime naar de zeugen kijken en onderzoek doen.

Alle data wordt verzameld, duurzaam en veilig opgeslagen in de cloud en geanalyseerd om het dierenwelzijn en de duurzame operatie steeds verder te optimaliseren.

“In deze experimentele opzet kunnen we op termijn van elk individueel dier het geluk vaststellen en verbeteren. We leren hier elke dag zó ontzettend veel."

Gijs van den Berg
Research Engineer

Met het internet verbonden

Alle apparaten met sensoren en software die in de stal gebruikt worden staan in verbinding met het internet. Tjacko Sijpkens, eigenaar van Big Development en initiatiefnemer van Het Familievarken, kwam uit bij signetbreedband om een gedegen infrastructuur op locatie te realiseren. Gezien de hoeveelheid data die verwerkt wordt is een betrouwbare verbinding essentieel.

“Onze hightech manier van werken, ‘data driven farming’, vindt nu plaats dankzij de kwalitatief hoogwaardige glasvezelinternetverbinding van signetbreedband, waar we echt 100% op kunnen vertrouwen. En dat in een buitengebied als dit.”

Tjacko Sijpkens

Het agrarisch bedrijf heeft in signetbreedband een betrouwbare partner gevonden naar de toekomst toe. Vanaf het opstarten heeft Het Familievarken het gevoel dat de netwerkoplossing bij signetbreedband in goede handen is. "Het opstarten is voortreffelijk voorlopen met uitstekende service vanaf de aanleg tot aan de realisatie van het netwerk. Dat geeft een geruststellend gevoel."

Wil je ook een 100% werkende connectiviteitsoplossing, ongeacht de locatie ?

Onze experts helpen je verder

Bel 088 - 899 99 99

Mail info@signetbreedband.nl