Klantverhaal

iO

Gestandaardiseerde connectiviteit voor álle iO campussen

Hoe houd je als snelgroeiend bedrijf de connectiviteit op orde? Dat is voor iO geen issue. signetbreedband schept eenheid in de connectiviteit en staat paraat zodra het bureau een nieuwe locatie heeft. De netwerkonafhankelijkheid van signetbreedband draagt bij aan de gemoedsrust van Procurement-legal manager Jo Claes. Met een single point of contact & contract en de zekerheid van het beste netwerk voor elke locatie.

iO is een snelgroeiend digital agency met wortels in het Belgische Herentals. Het doel: een toonaangevend bureau worden in Europa op het snijvlak van online strategie, content & creatie, marketing en technology. De laatste jaren heeft het bedrijf meerdere overnames uitgevoerd en hebben ze inmiddels zo’n 2.200 medewerkers verdeeld over 12 locaties (campussen genoemd) in België, Nederland, Zweden, Denemarken en Bulgarije. En daar zal het zeker niet bij blijven. Dat vraagt om een connectiviteitspartner die flexibel is en meegroeit. Een partner als signetbreedband.

De samenwerking met signetbreedband voelt voor ons als een partnership, meer dan een klant-leveranciersrelatie. Zo gaan wij ook graag met onze klanten om.

Jo Claes
Procurement-legal manager iO

Een betrouwbare, schaalbare en betaalbare oplossing

De overnames brengen nogal wat teweeg. Campussen worden verplaatst en samengevoegd. Het doel: één bedrijf, één merk. iO wil elke campus daarom op dezelfde manier beheren. Daarbij hoort ook standaardisatie van de connectiviteit, qua bandbreedte en veiligheid. “Hiervoor zochten we een betrouwbare, schaalbare en een betaalbare oplossing. En een partij die in elk geval Nederland en België bedient. Via onze hostingpartij Combell leidde het spoor naar signetbreedband. Beide zijn immers onderdeel van team.blue.”

Het klikte direct: de dienstverlening, de service, de vlotheid van samenwerken. Jo: “We hebben regelmatig last minute connectiviteit nodig. We vroegen bijvoorbeeld om een aansluiting in een verzamelgebouw in Den Bosch. Maar de huur ging niet door en we vonden snel een andere locatie in de stad. We waarderen hoe flexibel signetbreedband in dit soort situaties meedenkt. Ze maken snel een plan voor de nieuwe situatie en rollen dit uit. Door die persoonlijke aanpak en de vlotheid van samenwerken kunnen we altijd makkelijk schakelen.”
 

Voordelen van netwerkonafhankelijkheid

De samenwerking met een netwerkonafhankelijke partij als signetbreedband is ideaal voor het snelgroeiende iO. “We hebben op de meeste campussen een 1 Gbit/s-netwerk, met symmetrische verbindingen van standaard 500 Mbit/s. Hebben wij een overname of verhuizing? Dan leggen we de vraag neer bij signetbreedband met dezelfde eisen aan connectiviteit. Zij nemen het vanaf hier over en adviseren en ontzorgen ons voor de beste connectiviteit op die locatie.

Wij nemen alle connectiviteitzorgen uit handen: van netwerkselectie en prijsonderhandelingen tot aan integratie en beheer.

Kai Smets
Solutions Architect signetbreedband

Kai Smets, Solution Architect van signetbreedband, vertelt hoe dit werkt: “iO geeft aan dat ze een verbinding nodig hebben en wij regelen vervolgens alles. Wij schakelen met de netwerkleveranciers. De ene keer is dat misschien Eurofiber of Tele2, maar het kan ook een kleinere partij zijn als Breedband Eindhoven. We zorgen voor de beste prijs. Dat lukt ons vanwege het schaalvoordeel.”

iO merkt niet dat het verschillende netwerken zijn. Kai legt uit: “Wij leveren ons eigen internet over het netwerk waardoor de dienst overal hetzelfde is. Denk onder andere aan overal dezelfde DNS- en uitgaande mailserver, IP-adressen en Service Level Agreement (SLA). De klant krijgt ook maar één factuur en is altijd één vast aanspreekpunt. Dat geeft voorspelbaarheid en gemoedsrust voor de eindverantwoordelijke.”

Jo haakt daarop aan: “Wij vertrouwen erop dat signetbreedband hun leveranciers uitdaagt en voor ons de beste provider selecteert. Een provider die aansluit bij onze wensen en eisen, en ook nog eens tegen de beste prijs. Daarom is het fijn dat signetbreedband een krachtige samenwerking heeft met nagenoeg iedere netwerkpartij. Dat zorgt bij ons voor zekerheid en gemoedsrust.”

Value for money, dat vinden we belangrijk. Het juiste bedrag voor de juiste service. Dat krijgen we bij signetbreedband.

Jo Claes
Procurement-legal manager iO

Persoonlijk met een grote slagkracht 

Een belangrijk voordeel is dat signetbreedband voor ons Single Point of Contact én Single Point of Contract is. Jo: “Is er iets met onze verbinding of hebben we vragen, dan bellen we signetbreedband. We hoeven dus niet meerdere partijen te bellen om erachter te komen wat er aan de hand is. signetbreedband is groot genoeg om ons te bedienen in zowel Nederland als België en klein genoeg om het persoonlijk te houden en flexibel te zijn. Eigenlijk zoals wijzelf ook werken en blijven werken.”

Wil je net als iO gestandaardiseerde connectiviteit?

Neem contact met ons op

Bel 088 - 599 99 99

Mail info@signetbreedband.nl