Alliance Automotive Group Benelux

Hoge performance
Betrouwbare verbindingen

Zó zorgt ons netwerk
voor snelle uitlevering

AAG Benelux, onderdeel van Alliance Automotive Group, distribueert de bestelde auto-onderdelen en -accessoires binnen enkele uren naar 140 locaties in Nederland en België. Het bedrijf moet volledig kunnen vertrouwen op de bestel- en leveringssystemen. Signetbreedband ontwikkelde hiervoor een managed IP-Private Network mét mobiele back-up.

Partner

Eurofiber, KPN en T-Mobile

Realisatie

2019

Locaties

140

Service

Managed IP-PN met mobiele back-up

Een veilig en bedrijfszeker netwerk voor AAG Benelux

De logistieke infrastructuur maakt AAG uniek in de markt. Door overnames had AAG meerdere infrastructuren bij drie leveranciers. Het duurde vaak lang voordat een verstoring werd opgelost. Het bedrijf wilde naar één netwerkleverancier voor het netwerk en de monitoring. 

signetbreedband inventariseerde de wensen en eisen van de klant en analyseerde de huidige situatie. Op basis hiervan adviseerden we een IP-Private Network met mobiele 4G-back-up op alle 140 locaties. Een schaalbare oplossing die gescheiden is van het publieke internet. Dat zorgt voor minimale latency en optimale uptime performance.

8 maanden

Van kick-off, ontwerp van het netwerk, bestelling van de apparatuur tot aan de uitrol van alle 140 locaties. Wekelijks gingen gemiddeld 6 locaties live.

140 locaties

In totaal 140 locaties van Alliance Automotive Group Benelux profiteren nu van een redundant netwerk dat garant staat voor stabiel en betrouwbaar internet.

600.000 onderdelen

Het assortiment bestaat uit 600.000+ auto-onderdelen en autoaccessoires die klanten, garagisten en hun monteurs binnen enkele uren geleverd moeten kunnen krijgen.

Flexibel en schaalbaar netwerk

We ontwierpen en bouwden de gewenste architectuur en installeerden die. Dat deden we in samenwerking met Proserve, onze partner binnen team.blue. In het datacenter installeerden we een firewall-cluster van 2 Fortinet firewalls, die we aansloten op het internet en op het IP-PN. AAG heeft op dit cluster een eigen virtual firewall. Op datzelfde cluster koppelden we ons eigen managed network. 

Op alle 140 locaties installeerden we een eigen Cisco-router, met primair glasvezel of VDSL en secundair een mobiele 4G-back-up. Ook het mobiele netwerk is gescheiden van het normale T-Mobile netwerk. Bij een onderbreking schakelt de router automatisch over op 4G, met behoud van alle IP-adressen. De hoofdlocaties in Ede en Eindhoven voerden we uit met een rudundant glasvezelnetwerk. Al met al een omvangrijke klus, uitgevoerd door collega’s uit het hele land.

Na oplevering namen we het netwerk in beheer, met 24/7 monitoring van het totale netwerk. We houden de bandbreedtes van elke locatie in de gaten en signaleren tijdig of een uptrade nodig is. In geval van een storing, krijgt onze dienstdoende engineer een sms-melding. We ondernemen dan direct actie. Ook houden we trends in de gaten, zowel van het fysieke netwerk als het 4G-netwerk. Stel dat de 4G op meerdere locaties uitvalt, dan schakelen we T-Mobile in.

Ellende én kosten besparen
dankzij mobiele back-up

Alle kritische componenten in de infrastructuur in onze netwerkoplossing zijn redundant uitgevoerd. Zo zijn alle 140 locaties voorzien van een mobiel back-up verbinding. Deze zorgt ervoor dat automatisch wordt overgeschakeld naar het snelle mobiele netwerk op moment dat de primaire verbinding uitvalt. We zijn heel blij met de mobiele back-upverbinding. Het is wel eens gebeurd dat 20 vestigingen kampten met een internetstoring. Zonder mobiel back-up waren we door downtime van de systemen een flink deel van onze omzet misgelopen. De kosten van een back-up verbinding zijn in vergelijking met de kosten van een uitval dus een stuk lager.


John Junggeburt
Director Central Services bij AAG Benelux 

Laat je net als AAG Benelux, volledig ontzorgen met een kritische netwerkoplossing op maat

Onze specialisten staan voor je klaar!

Bel 088 - 599 99 99

Mail info@signetbreedband.nl