Zorggroep Charim

Zó ondersteunt
IT de zorg

Zorggroep Charim toekomstbestendig
met Managed WAN

Echt goede IT is ondersteunend aan de zorg. Als alles werkt, kunnen zorgmedewerkers hun werk beter doen. En krijgen patiënten en cliënten de zorg en ondersteuning die zij nodig hebben. Zo ook bij Zorggroep Charim. Hier installeerde signetbreedband een complete Managed WAN-oplossing met volwaardige back-up. Een bedrijfszeker en toekomstproof netwerk waar de zorg inmiddels niet meer zonder kan.

Partner

Wentzo

Realisatie

2021

Medewerkers

2.700

Service

Managed WAN en Hosted Firewall

Betrouwbaar netwerk mét 27/4 monitoring

Zorgorganisatie Charim is een ouderenzorgorganisatie met 15 locaties in de regio’s Veenendaal en Zeist. De diensten en ondersteuning zijn breed: van welzijnswerk tot hospicezorg, thuis of in één van de locaties. 

Charim heeft een compacte IT-afdeling. Dankzij Managed WAN met Hosted Firewall hebben de eigen IT’ers de handen vrij voor ander werk, óók als de hoofdverbinding uitvalt. Want dan is er een automatische failover naar een back-upverbinding, die vrijwel net zo snel is als de primaire verbinding. Dat deze failover perfect werkt, maakte Charim al eens mee, zonder dat ze het zelf door hadden. De primaire glasvezelkabel was stukgegaan door graafwerk in de buurt. De failover verliep vlekkeloos: niemand merkte iets van de verstoring.

12 locaties

In totaal 12 locaties van Charim in de regio’s Veenendaal en Zeist werken nu op het redundante netwerk.

1.700 medewerkers

Alle medewerkers profiteren nu van betrouwbare connectiviteit, net als de circa 1300 vrijwilligers en ruim 1.000 cliënten.

3 maanden

In slechts 3 maanden implementeerden we het netwerk bij alle locaties. Wekelijks gingen gemiddeld twee locaties live.

Zo werkten we toe naar een veilig en bedrijfszeker netwerk

Het netwerk wordt steeds belangrijker voor Charim. Want ook het zorgsysteem draait op wifi. De WAN-omgeving van Charim voldeed daarom niet meer. De verbindingen waren verouderd en de failover was niet automatisch. De back-upverbinding was een stuk trager dan de primaire verbinding, zonder behoud van de IP-adressen.   

Charim dacht zelf aan een glasvezel-darkfiber-ring om zelf in beheer te nemen. Na analyse van het netwerk adviseerde signetbreedband een Managed WAN met een Hosted Firewall, in combinatie met 24/7 monitoring. Het gaat om een MPLS-netwerk waarbij het dataverkeer bij een verstoring wordt gerouteerd. Het heeft twee vaste verbindingen en met twee routers per locatie én een dubbele firewall in het datacenter. Deze oplossing bespaart Charim niet alleen kosten, het is ook een bedrijfszekere en stabiele oplossing. 

Een netwerkengineer van signetbreedband maakte het technische ontwerp van alle netwerken, dat we vervolgens implementeerden op de locaties. We werkten nauw samen met Wentzo, die de LAN-omgeving implementeerde. De uitdaging was om de downtime telkens zo kort mogelijk te houden: tussen de 5 en 10 minuten. Immers, de zorg gaat 24/7 door. 

Na oplevering namen we het netwerk in beheer, met 24/7 monitoring van het totale netwerk. We monitoren elk individuele apparaat (core switches, access switches, wifi-accesspoints), alle glasvezelverbindingen en de linkjes tussen alle core switches. 

"De juiste partij die snel schakelt "

“Het project met signetbreedband heb ik van begin tot eind als prettig ervaren. signetbreedband schakelde snel: van het contact met de voormalige leverancier tot buiten de wekelijkse overleggen om. Er is altijd tijd om even kort met elkaar sparren. Het project en de werkzaamheden zijn volgens afspraak verlopen. Het is fijn om met een partij te werken die verstand van zaken heeft en werk uit handen neemt. Daarnaast is deze Managed WAN-oplossing kostenbesparend: we zijn goedkoper uit dan met de vorige netwerkoplossing. We weten dat we met signetbreedband de juiste partij hebben gevonden, voor nu en de toekomst.”

Richard Beckmann
ICT-Manager Zorggroep Charim

Kies, net als Charim, voor onze zorgexpertise

Onze specialisten staan voor je klaar!

Bel 088 - 599 99 99

Mail info@signetbreedband.nl