HSK Groep

Zo zorgen we voor
eenvoud en kostenbesparing

Managed WAN op basis
van MPLS voor HSK

De psychologen van HSK Groep zijn altijd in de buurt. Door heel Nederland bieden ze psychische zorg en werknemerszorg, zowel Basis GGZ als Specialistische GGZ. Signetbreedband adviseerde over verbindingen, bandbreedtes en contractlooptijden. Met complexe techniek bouwden we een eenvoudigere IT-omgeving met passende verbindingen. Ook het beheer zorgt voor een kostenbesparing.

Beheer

24/7

Realisatie

2019

Medewerkers

600

Service

Managed WAN op basis van MPLS

Met IT relevant blijven voor klanten

HSK Groep is een organisatie voor psychische zorg met 45 vestigingen door heel Nederland. Veel van deze vestigingen zitten in een verzamelgebouw. Het aantal gebruikers per locatie verschilt, net als de contractlooptijden.

Hoe kom je toch tot één IT-infrastructuur? signetbreedband vond de oplossing in Managed WAN op basis van Multiprotocol Label Switching (MPLS). In totaal koppelden we 20 locaties van HSK. Met het oog op risicospreiding worden de overige 25 locaties worden beheerd door KPN.

27 routers

We leverden en installeerden in totaal 27 managed routers voor beheer op afstand.

23 locaties

We koppelden in totaal 23 locaties in 21 gemeenten op slimme wijze aan de Managed WAN.

600 medewerkers

Alle 600 medewerkers profiteren nu van betrouwbare connectiviteit, deels via ons en deels via KPN.

Flexibel en schaalbaar netwerk

Met Managed WAN op basis van MPLS koppelden we de 20 vestigingen met elkaar. Het is een pallet aan verbindingen: van glasvezel tot VDSL. Dat lukte omdat we samenwerken met meer dan 40 netwerkpartners. De centraal aangestuurde IT-omgeving transporteert het verkeer tussen de vestigingen en het datacenter van HSK in Ede. Op elke locatie onderscheiden we maximaal 5 segmenten. Die komen uit in één centrale firewall. HSK beheert deze firewall zelf.

Al met al creëerden we hiermee een veilige, schaalbare, volledig beheerde en toekomstvaste netwerkoplossing. Door de slimme opzet is de infrastructuur ook heel flexibel. Stel dat een praktijk verhuist naar een andere locatie, dan kunnen we daar razendsnel een nieuwe verbinding realiseren. 

Met het oog op de redundantie plaatsen we in het centrale datacenter een redundante koppeling met het WAN. Het gaat om twee switcher/routers naast elkaar, dubbele uplink en dubbele verbinding. Gaat er een verbinding down, dan schakelt automatisch de secundaire verbinding in. Ook de belangrijkste locaties van HSK kregen een extra verbinding. 

signetbreedband beheert ook het WAN. Op alle 20 locaties staan managed routers. We monitoren 24/7 of alles up & running is. Signaleren we een incident, dan reageren we direct. Ook verzorgen we de updates van de apparaten en de documentatie.

Flexibel en passend aanbod aan verbindingen

‘Bij HSK werken 600 medewerkers in 45 praktijken, veelal gevestigd in verzamelgebouwen. “Dat is een uitdaging”, vervolgt Peter, “want niet alleen het aantal gebruikers per locatie verschilt ook de contractlooptijden. Daarnaast zijn er ieder jaar zo’n 10 praktijkverhuizingen. We hebben dus een flexibel en passend aanbod aan verbindingen nodig. Ik heb toen signetbreedband gevraagd hierin mee te denken en een scherpe aanbieding te doen. We geven immers publieksgeld uit dat verstandig moet gebeuren."

Peter Kuiters
IT-Manager HSK

Onze experts helpen je verder kijken dan de problemen van nu

Advies nodig? We helpen je graag

Bel 088 - 599 99 99

Mail info@signetbreedband.nl