Synerlogic

Zó dragen we
bij aan marktgroei

Nieuwe infrastructuur en
monitoring voor Synerlogic

Wil je strategisch groeien met je bedrijf, dan moet de IT-infrastructuur met je kunnen meegroeien. signetbreedband installeerde daarom een compleet nieuw netwerk voor Synerlogic BV in Duiven. Hiermee is dit bedrijf klaar om zijn marktpositie te vergroten.

Partner

Eshgro

Realisatie

2019

Medewerkers

170

Service

IT-infrastructuur en monitoring

Met IT relevant blijven voor klanten

Synerlogic ontwikkelt, produceert en distribueert ingrediënten, (vee)voederadditieven en chemie-, reinigings- en desinfectiemiddelen. In Duiven heeft het bedrijf een eigen productiefaciliteit, R&D, laboratorium en warehouse. Synerlogic wil relevant blijven voor de klanten. Maar om te kunnen blijven innoveren was een strategische professionaliseringsslag nodig, ook op het gebied van IT.

3 locaties

We verbonden de hoofdlocatie in Duiven, een nevenlocatie in Duiven én met het datacenter in Arnhem.

4 Core Switches

We bouwden een glasvezelring tussen de 3 locaties met een capaciteit van 10Gbit/s.

1790

Geregistreerde devices in de Network Access Control (NAC)-oplossing.

Flexibel en schaalbaar netwerk

De IT was verouderd. De componenten in het netwerk waren gedateerd en waren veel wifi-storingen. Bij problemen kwam het voor dat leveranciers naar elkaar wezen. Alle apparatuur stond lokaal in de serverruimte en op een andere locatie de back-upomgeving. signetbreedband inventariseerde de wensen en eisen, voor nu en de toekomst. Vervolgens vernieuwden we de complete infrastructuur.

We legden een ring van darkfiber tussen het hoofdkantoor, een nevenlocatie (beide in Duiven) en het datacenter in Arnhem. Met glasvezel ontsloten we een redundante glasverbinding op eigen net én we plaatsten de routers. We plaatsten 4 core switches, 12 access switches en 18 accesspoints. Vrijwel het hele netwerk (capaciteit: 10 Gbit/s) draait nu in het datacenter én bij Eshgro BV, dat de kantoorautomatisering verzorgt. Vanuit het datacenter in Arnhem koppelden we een Synerlogic-vestiging in België. We leverden het netwerk binnen enkele weken op. De migratie ging geruisloos.

Monitoring 
De IT’ers van Synerlogic hebben voortaan een regierol. Ze inventariseren intern de wensen en behoeften en sturen de leveranciers aan. Hierdoor kon het bedrijf van 15 naar 2 leveranciers: signetbreedband en Eshgro. signetbreedband monitort de totale IT-infrastructuur en bijvoorbeeld de uplinks en de latency. Signaleren we een probleem, dan analyseren we de oorzaak en ondernemen we actie. Verder breidden we de switches van de kantoorautomatisering uit met een tool die devices registreert. Alleen geautoriseerde devices hebben toegang tot het netwerk. Synerlogic regelt dit zelf.

Blij met de mobiele back-up verbinding

‘Ik kende de reputatie van signetbreedband. Toen ik hoorde dat ze na de grote kantoorpandbrand bij Melis Logistics in Duiven in no-time een nieuw netwerk hadden opgetrokken, dacht ik: ‘Die ‘can do-mentaliteit’ wil ik ook. De keuze voor een leverancier gaat ook over vertrouwen. Dat klinkt misschien vreemd uit de mond van een IT’er, maar je wilt een partij die zegt: ‘ik regel het voor je!’. Dát hebben ze bij ons waargemaakt.’

Erik Mulder
Toenmalig IT-manager Synerlogic

Kies, net als Synerlogic,
voor onze expertise

Advies nodig? We helpen je graag

Bel 088 - 599 99 99

Mail info@signetbreedband.nl