Artikel

Migratie naar nieuw core netwerk: FAQ

Migratie naar nieuw geavanceerd core netwerk

signetbreedband heeft een nieuw core netwerk ontwikkeld, genaamd de Connectivity Core. Het is het hart van onze technische operatie. Deze infrastructuur biedt nog meer capaciteit qua bandbreedte én de mogelijkheid van meer geavanceerde redundantie. Ook is het nieuwe netwerk berekend op de aanhoudende toename van DDoS-aanvallen. Ga naar ons artikel over de Connectivy Core voor meer achtergrondinformatie. 
 

Wat betekent dit voor jou als klant?

In 2023 zijn we gestart met de gefaseerde migratie van al onze verbindingen naar dit nieuwe core netwerk. De migratie zal dit jaar worden afgerond. Alle verbindingen worden in een aangekondigd onderhoudsvenster gemigreerd met een minimale impact voor jou als klant.

Om ervoor te zorgen dat je weet wat je mag verwachten, hebben we onderstaande FAQ opgesteld over het migratieproces met daarin antwoord op praktische vragen. Gedurende het migratieproces zal deze pagina aangevuld worden met nieuwe inzichten en antwoord op vragen die wij van klanten ontvangen. Staat het antwoord op jouw vraag er niet tussen, dan neem contact met ons op via de servicepagina. We helpen je graag verder. 

Technische wijzigingen

In essentie blijft de functionaliteit van onze verbindingen onveranderd. Wel zijn een aantal technische eigenschappen afwijkend. Dit kan met name voor eigen monitoring van belang zijn.

IPv4
Voor (keepalive) monitoring kunnen vanaf nu onderstaande IP-adressen worden gebruikt. Deze kunnen nu al ingesteld worden op je router. Wij adviseren deze aanpassing zo spoedig mogelijk door te voeren. Na migratie, zal het oude gateway IP-adres niet meer met ping (ICMP) bereikbaar zijn. Let op! Het pingen van deze IP-adressen is alleen vanuit een signetbreedband verbinding mogelijk.

IP-adressen ten behoeve van (keepalive)monitoring: 

  • 91.216.162.78          ping1.signetbreedband.nl
  • 91.216.162.79          ping2.signetbreedband.nl

Heb je een Sophos firewall? Dan is er extra aandacht vereist. Sophos firewalls hebben in de standaard configuratie, een keepalive ingesteld naar de gateway. Dit noemt Sophos ook wel 'Uplink monitoring'. Hierdoor kan je verbinding uitvallen na de migratie naar ons nieuwe core netwerk. Stel daarom voor de migratie de keepalive configuratie op je Sophos firewall in met een van de (ping) ip addressen zoals hierboven om problemen te voorkomen.

IPv6 en BGP

Maak je gebruik van IPv6 en/of BGP? Dan zullen er specifieke wijzigingen op de aangesloten apparatuur nodig zijn. Wij bekijken per verbinding of IPv6 en/of BGP toegepast wordt. Vervolgens nemen wij, indien van toepassing, persoonlijk contact met je op via e-mail en/of telefonisch om te bespreken wat er nodig is en om het migratiemoment af te stemmen. Voor IPv6 kan na migratie het volgende (link-local) gateway adres worden ingesteld: fe80::6aab:9ff:fe15:a401. 


MAC-adres van onze gateway
Bij migratie van je verbinding zal het MAC-adres van onze gateway ook wijzigen. Hou daar rekening mee indien je hier statische filtering of routering op toepast.       

Praktische informatie over het migratieproces

Neem contact op