Artikel

Migratie naar nieuw core netwerk: FAQ

Migratie naar nieuw geavanceerd core netwerk

Een bijzondere mijlpaal! We staan aan de vooravond van een complete vernieuwing van ons core netwerk, genaamd de Connectivity Core. Het is het hart van onze technische operatie. Deze infrastructuur biedt nog meer capaciteit qua bandbreedte én de mogelijkheid van meer geavanceerde redundantie. Ook is het nieuwe netwerk berekend op de aanhoudende toename van DDoS-aanvallen. Zie dit artikel voor meer achtergrond.

Wat gaat er gebeuren?

Eind maart 2023 zijn wij gestart met de gefaseerde migratie van al onze verbindingen naar dit nieuwe core netwerk. De volledige migratie zal naar verwachting tot het einde van 2023 duren. De verbindingen zullen in een aangekondigd onderhoudsvenster gemigreerd worden met een minimale impact voor jou als klant.

Om ervoor te zorgen dat je weet wat je mag verwachten, hebben we onderstaande FAQ opgesteld over het migratieproces met daarin antwoord op praktische vragen. Gedurende het migratieproces zal deze pagina aangevuld worden met nieuwe inzichten en antwoord op vragen die wij van klanten ontvangen. Staat het antwoord op jouw vraag er niet tussen, dan neem contact met ons op via de servicepagina. We helpen je graag verder. 

Technische wijzigingen

In essentie blijft de functionaliteit van onze verbindingen onveranderd. Wel zijn een aantal technische eigenschappen afwijkend. Dit kan met name voor eigen monitoring van belang zijn.

IPv4
Het IPv4 gateway adres dat je van ons hebt gekregen bij het aansluiten van de verbinding, zal niet meer met ping (ICMP) te bereiken zijn. De verbinding blijft uiteraard verder werken zoals voorheen. Voor (keepalive) monitoring kunnen na migratie onderstaande IP-adressen gebruikt worden. Deze zullen na migratie nog altijd met ping (ICMP) te bereiken zijn. Let op! Dit zal alleen vanuit een signetbreedband verbinding mogelijk zijn.

IP-adressen ten behoeve van (keepalive)monitoring: 

  • 91.216.162.78          ping1.signetbreedband.nl
  • 91.216.162.79          ping2.signetbreedband.nl

IPv6
Voor klanten die IPv6 gebruiken zullen er specifieke wijzigingen op de aangesloten apparatuur nodig zijn. Wij nemen hiervoor per klant persoonlijk per e-mail en telefonisch contact op om dit af te stemmen.       

Praktische informatie over het migratieproces

Neem contact op