Artikel

Nieuw geavanceerd core netwerk
Connectivity Core

Nieuw geavanceerd core netwerk

signetbreedband heeft een nieuw core netwerk ontwikkeld, genaamd de Connectivity Core. Het is het hart van onze technische operatie. Deze infrastructuur biedt nog meer capaciteit qua bandbreedte én de mogelijkheid van meer geavanceerde redundantie. Ook is het nieuwe netwerk berekend op de aanhoudende toename van DDoS-aanvallen.

In 2023 hebben we de eerste honderden migraties succesvol voltooid. In 2024 bouwen we de activiteiten van ons nieuwe core netwerk verder uit.

Wat houdt de Connectivity Core in, wat is de meerwaarde en wat het betekent het precies voor jou als klant? In dit artikel geven we antwoord op een aantal belangrijke vragen. 

 

Waarom een nieuw core netwerk?

signetbreedband heeft een core netwerk met een eigen backbone om connectiviteit door het land te kunnen transporteren. Dit netwerk biedt onze klanten alle functionaliteiten en capaciteit die ze nodig hebben, zoals voor het realiseren van private netwerken tussen vestigingen, het leveren van internetdiensten en het bieden van managed service-oplossingen.   

Ons netwerk was nog steeds up-to-date en schaalbaar. Toch was het tijd voor de volgende stap: de ontwikkeling van een totaal nieuw core netwerk voor de komende vijf tot zeven jaar, waarvan de architectuur ook daarna schaalbaar blijft. Waarom? Met dit nieuwe netwerk kunnen we blijven innoveren en onze klanten nu en in de toekomst nog beter van dienst zijn.  

"Met ons nieuwe core netwerk zijn we voorbereid op de toenemende DDoS-aanvallen en kunnen we onze klanten met meerdere availability zones een optimale netwerkbeschikbaarheid garanderen." 

Remco Bressers
Technisch directeur signetbreedband
 

Welke meerwaarde heeft de Connectivity Core?

Voor jou als klant betekent dit dat jouw connectiviteit mogelijk wordt gemaakt door een zeer geavanceerd toekomstbestendig netwerk. Je profiteert van de volgende voordelen: checkmark  Processen sneller en efficiënter 

checkmark  Hogere capaciteit: minimaal 100 gigabit!

checkmark  Optimale redundantie

checkmark  Geografisch gescheiden voor maximale uptime 


Processen sneller en efficiënter 

We willen onze klanten en partners snel en goed van dienst kunnen zijn. Binnen het nieuwe core netwerk zijn daarom veel processen geautomatiseerd. Hierdoor kan onze Service Delivery afdeling bij wijze van spreken met een druk op de knop jouw gewenste upgrade doorvoeren.  Hierdoor kunnen we sneller en efficiënter werken.  

Hogere capaciteit: minimaal 100 gigabit!

Bedrijven worden steeds afhankelijker van hun netwerk- of internetverbinding. Daardoor blijft de behoefte aan een hogere capaciteit toenemen. Dat komt vooral door de transitie naar clouddiensten én omdat vrijwel ieder systeem en applicatie met het internet verbonden is. Het grootschalige gebruik van videostreamingdiensten - met pieken tijdens bijvoorbeeld het WK - heeft ook een grote impact op het dataverkeer. Daar moeten we op voorbereid zijn. We schalen daarom onze capaciteit op van de huidige 10 en 40 gigabit naar minimaal 100 gigabit. Zo zorgen we voor nóg meer overcapaciteit. Die overcapaciteit zorgt ervoor dat we in staat zijn om de werklast op ons netwerk onder alle omstandigheden goed op te vangen, ook omdat DDoS-aanvallen in toenemende mate plaatsvinden.

Optimale redundantie

Met ons nieuwe netwerk gaan we veel verder dan de huidige N+1-redundancy. We bouwen het gedistribueerd op. Hierbij verdelen we de werklast over meerdere netwerkelementen en koppelingen. Als één element uitvalt, dan blijft het netwerk bestand tegen uitval van nóg een element.

Geografisch gescheiden voor maximale uptime 

Wat als zich in een deel van Amsterdam nabij het datacenter een black-out voordoet? Ook dan moet ons netwerk beschikbaar blijven. De Connectivity Core bevat daarom meerdere availability-zones. Dit zijn in feite andere locaties (zones) waar alle functionaliteit voor onze klanten door kan blijven draaien. In deze datacentra bouwen we Points-of-Delivery (PoD’s) met dezelfde apparatuur, die dezelfde werklast draagt als het andere datacenter uitvalt. Eurofiber, een van onze infrastructuurpartners, is de eerste operator die in de Connectivity Core gekoppeld is met twee datacenters. Dit geeft de klant maximale zekerheid.

Met de Connectivity Core creëren we een geografische spreiding van onze dienstverlening over tal van locaties naast Amsterdam - het hart van internet in Nederland. Op dit moment is Eindhoven een derde zwaartepunt binnen het nieuwe core netwerk en Arnhem volgt. Daar blijft het niet bij. Als onderdeeel van team.blue beschikken we over meer dan vijftien locaties in Nederland. 

"Straks hebben we als signetbreedband één toekomstbestendig en schaalbaar netwerk dat we zelf ontwikkeld hebben en als beste beheren." 

Remco Bressers
Technisch directeur signetbreedband

Ontwikkeling rondom de Connectivy Core

Om ervoor te zorgen dat je als klant precies weet wat je mag verwachten, hebben we een FAQ opgesteld met daarin meer informatie en antwoord op veelgestelde vragen. Gedurende het migratieproces zal deze pagina aangevuld worden met nieuwe inzichten en antwoord op veelgestelde vragen.

Onze experts helpen je verder kijken dan de problemen van nu

Wij staan voor je klaar!

Bel 088 - 599 99 99 

Mail info@signetbreedband.nl