Interview 2024

Netwerkoplossingen voor bedrijfskritische processen

Voor veel bedrijven vormt het een uitdaging: we zijn tot in de kleinste details afhankelijk van onze IT-netwerken, maar we missen de expertise. Wat te doen als er iets misgaat? Bij signetbreedband bieden we ondersteuning aan diverse organisaties met onze diepgaande kennis en vaardigheden op dit gebied. Wat is de kracht van onze managed solutions en wat mag je daarvan verwachten? Onlangs zijn onze Algemeen Directeur, Quintijn Knepper, en Technisch Directeur, Remco Bressers, geïnterviewd voor Arnhem Business Magazine. Onderstaand artikel is afgeleid van de publicatie in Arnhem Business Magazine dat is verschenen op 14 februari 2024. 

Als jouw organisatie leunt op zakelijk internet en IT-netwerken, is het noodzakelijk om een partner te hebben waarop je kunt bouwen. Quintijn: “signetbreedband is dé onafhankelijke netwerk solutions provider van Nederland. We putten uit meer dan 25 jaar kennis en ervaring en hebben een groot netwerk van samenwerkingspartners.” Remco vult aan: “Bovendien leggen we de lat net zo hoog als jij zelf. Wat ons drijft? Dat onze klanten succesvol zijn: van MKB’er tot grotere bedrijven met meerdere locaties in en buiten Nederland.”

Geen producten maar oplossingen 

We herkennen de problemen die veel organisaties hebben met hun IT- en netwerkoplossingen. Quintijn: “Er zijn veel belangen mee gemoeid, want bedrijven zijn er volledig van afhankelijk. Maar wie er het beheer doet, is vaak lastig. Meestal is dat de IT-afdeling, maar vaak is er een tekort aan kennis, capaciteit en de juiste tooling.” En dat is precies waar signetbreedband in beeld komt. Wij ondersteunen onze klanten met de aanleg, het beheer en het onderhoud van hun infrastructuur. Het liefst bij complexe projecten. Remco: “Daar ligt onze expertise. De uitdaging van de ondernemer wordt onze uitdaging, en die gaan we zo goed mogelijk aan. Daarvoor zetten we onze dienst Managed Solutions in. Dat betekent dat we ervoor zorgen dat de klant geen omkijken heeft naar zijn netwerkoplossingen. Wij zorgen overal voor, van design tot implementatie en van oplevering tot beheer. Wij bieden geen producten, wij bieden oplossingen.”

Het ICT-landschap is de laatste jaren enorm complex geworden. Voor veel bedrijven is dat bijna niet bij te houden. Maar wij kunnen dat wel.

Remco Bressers
Technisch Directeur, signetbreedband

Het kan om mensenlevens gaan

De belangen kunnen groot zijn. Vaak gaat het om bedrijfskritische netwerken. Quintijn geeft een voorbeeld: “Denk aan de supermarktketen die wil dat de pinautomaten in al zijn 480 winkels elke dag gedurende de hele dag verbinding hebben. Wij regelen dat. Of neem een Veiligheidsregio, ook klant van ons, waarbij het verliezen van de connectiviteit mensenlevens kan kosten, bijvoorbeeld omdat meldingen niet doorkomen en hulpverleners en hun voertuigen de weg niet op kunnen. Dan moet het goed zijn en wij kunnen dat. Met onze expertise, samenwerking met meer dan 50 netwerkpartners en strategische partnerships met vooraanstaande netwerk-, hardware- en softwareleveranciers zoals Nokia, Cisco en Fortinet, zijn onze klanten verzekerd van kwaliteit, continuïteit, veiligheid en beschikbaarheid. "Als het bedrijfskritisch wordt, zorgen wij ervoor.” Lees hier meer uitleg en achtergrondinformatie over ons core-netwerk; het hart van onze technische operatie. 

Onze klant moet zich kunnen concentreren op hun kerntaak. Wij zorgen wel voor de rest.”

Quintijn Knepper
Algemeen Directeur, signetbreedband

Concentreren op kerntaak

Het ICT-landschap is de laatste jaren enorm complex geworden, vertelt Remco. En het gaat maar door. “Het is als een trein die niet te stoppen is. Denk aan een alsmaar toenemende vraag aan hogere bandbreedtes, betrouwbaarheid en veiligheid van IT-netwerken, en de schaalbaarheid en flexibiliteit om op organisatieveranderingen of nieuwe marktontwikkelingen in te springen. Voor veel bedrijven is dat bijna niet bij te houden. Maar wij kunnen dat wel. Wij excelleren zelfs op dit gebied.” Quintijn vult aan: “Je kunt je afvragen of bijvoorbeeld een scholengemeenschap dat ook wel allemaal moet willen. Wij vinden dat zij zich moeten kunnen concentreren op hun kerntaak. Wij zorgen wel voor de rest.”

Beter, slimmer, gemakkelijker 

Denk je na het lezen van dit interview: wij hebben ook een bedrijfskritische uitdaging op het gebied van netwerken, neem contact op. We kijken graag of de bestaande netwerkoplossing beter, slimmer en gemakkelijker kan. En het hoeft je niet eens een investering te kosten. Wij bieden Managed Solutions voor een maandbedrag aan. 

Benieuwd hoe we het succes van jouw bedrijf kunnen laten groeien?

Wij staan voor je klaar!

Bel 088 - 599 99 99

Mail info@signetbreedband.nl