Artikel

Meer cybercrime? Demp de risico’s

Meer cybercrime? Demp de risico’s

Securityrisico’s blijven jaarlijks flink toenemen. Volgens onderzoek van TNO bedraagt de schade die de Nederlandse samenleving jaarlijks oploopt door digitale criminaliteit tien mijard euro. Zo'n driekwart hiervan, komt voor rekening van het bedrijfsleven. Juist daarom staat bij signetbreedband security mijlenver voorop. Kies je voor onze managed diensten, dan maken wij van security de hoogste prioriteit. Lees in dit artikel hoe we ons netwerk én dat van onze klanten proactief beschermen tegen cyberaanvallen.  

Begin september 2021 publiceerden hackers de inloggegevens van bijna 500.0000 Fortinet-vpn-accounts. Deze accounts zouden zijn buitgemaakt van kwetsbare apparaten die op dat moment niet optimaal waren beveiligd. Heb je apparatuur in eigen beheer? Wees dan alert op de beveiligingsrisico's. Houd de updates van de leveranciers van deze apparatuur en de communicatie van signetbreedband scherp in de gaten en installeer security-updates onmiddellijk. Zo demp je de risico's.  
 

Ruim op tijd

De managed klanten van signetbreedband ondervonden geen hinder van de bovengenoemde aanval. “Wij nemen structureel maatregelen om de impact van dergelijke aanvallen te voorkomen", vertelt Remco Bressers, technisch directeur van signetbreedband. "Wij zijn heel strikt op software-updates van onze apparatuur, zeker als het gaat om firewalls. Van elke nieuwe relevante patch of release voeren we security-gerelateerde wijzigingen zo snel mogelijk door. Zo kunnen we tijdig anticiperen op een securitylek en voorkomen we dat deze wordt misbruikt. Ook in het geval van de Fortinet-hack. In dit geval betrof het een datalek in een twee jaar oude versie van Fortinet. Als sindsdien de apparatuur voorzien is van nieuwe software, dan was daarmee het risico weggenomen.”
 

Security-team  

signetbreedband werkt nauw samen met het securityteam van moederbedrijf team.blue dat in totaal meer dan 2 miljoen klanten in 14 landen verspreid over Europa bedient. Remco: “Het securityteam bestaat uit specialisten die zich fulltime bezighouden met security en compliance. Ze verzamelen security-informatie uit alle landen waar team.blue actief is. Dat is een groot voordeel, want elk land heeft zijn kijk op security en een eigen expertisecentrum zoals in Nederland het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC). Daardoor zitten we heel dicht op de bal en weten we securityproblemen bij onze klanten te voorkomen.”  
 

Tot in de haarvaten

Bij Signet en Breedband zit security tot diep in de haarvaten. “Security speelt een rol bij elk product en elke dienst die we leveren en bij elke wijziging die we doorvoeren. En we blijven ontwikkelen. signetbreedband is ISO 27001, ISO 9001 en NEN 7510 gecertificeerd. De certificeringen tonen aan dat we onze processen goed op orde hebben en data juist beveiligen. Verder krijgt iedere nieuwe medewerker een security awareness training. Daar zijn we strikt in. We focussen daarbij niet alleen op digitale security, maar hebben ook aandacht voor het menselijke aspect. Denk bijvoorbeeld aan mensen die ongeoorloofd in ons kantoor komen.”

"Het securityteam verzamelt security-informatie uit alle 14 landen. Daardoor zitten we heel dicht op de bal en weten we securityproblemen bij onze klanten te voorkomen."


Uitbesteden

Steeds meer bedrijven kiezen ervoor om IT-diensten uit te besteden. “Dat kunnen firewall-diensten zijn, maar bijvoorbeeld ook netwerkoplossingen waarbij we meerdere vestigingen aan elkaar koppelen in een beveiligd netwerk. Remco: “Kiest u voor onze managed diensten, dan is de veiligheid van deze infrastructuur onze verantwoordelijkheid en niet meer die van u als IT-manager. We monitoren 24/7 en nemen proactief maatregelen om het netwerk te beschermen tegen cyberaanvallen, zoals bijvoorbeeld een DDoS-aanval. Bij een incident komen we direct in actie. Op deze manier is uw netwerk en data effectief beschermd voor een optimale prestatie en beschikbaarheid. Dat geeft u de tijd en ruimte om andere taken en projecten op te pakken. Dat geeft veel rust, is onze ervaring.”

Onze experts helpen je verder kijken dan de problemen van nu

Wij staan voor je klaar!

Bel 088 - 599 99 99

Mail info@signetbreedband.nl