Verhaal

CCare ICT en IPHandlers

CCare en signetbreedband ondersteunen IPHandlers 24/7

IPHandlers bedient de internationale markt als dé onafhankelijke verwerker en afhandelaar van verse producten als bloemen, planten, stekmateriaal, groenten en fruit. Voor de logistiek en het transport is een veilige en stabiele internetverbinding cruciaal. IPhandlers vertrouwt op de netwerkoplossing en 24/7 support van CCare en signetbreedband. Dankzij deze samenwerking is IPHandlers in staat om non stop verse producten te verwerken en te verspreiden over de hele wereld.

Logistiek proces vergt een betrouwbare internetverbinding

Kwaliteit en efficiëntie staan bij elke zending centraal. Middels een logistiek systeem worden de producten gescand, ingeboekt en voor een korte tijd opgeslagen nadat de conditie van de goederen zijn hersteld van het veelal lange transport. Een hoogwaardige koeling-technologie en een modern uitgeruste automatiseringsafdeling staan borg voor een snel herstel. 'Voor de bedrijfsvoering is een stabiele en veilige internetverbinding nodig. Als één schakel in het proces stilvalt, ligt onze business plat', vertelt Mark Loos, directeur IPHandlers.

"CCare en Signet zijn trots om samen een bijdrage te leveren aan de reis die de bloemen maken, van Zuid-Amerika tot in Rusland of Azië."

Rolf Breemer, eigenaar CCare

24/7 beschikbaarheid

De verse producten komen uit Zuid-Amerika, Kenia en Israël en worden vervolgens verspreid over de hele wereld. '95% van de bloemen komt binnen met het vliegtuig. Die landen dag en nacht. Klanten verwachten dan ook van ons dat we altijd geopend en bereikbaar zijn', vertelt Mark. Om dit te waarborgen zijn CCare en signetbreedband dag en nacht, 7 dagen per week bereikbaar voor IPHandlers. De verbinding wordt proactief gemonitord en bij een eventuele verstoring, wordt snel en accuraat ingegrepen nog voordat IPHandlers er iets van merkt. 

"Als één schakel in het proces stilvalt, ligt onze business plat. We moeten daarom altijd kunnen vertrouwen op een veilige en stabiele internetverbinding." 
Mark Loos, directeur IPHandlers

Extra locatie verbonden door middel van mobiele connectiviteit

Tijdens piekmomenten, zoals Valentijnsdag of Pasen, is het extra druk bij IPHandlers. Maar misschien is de drukste periode van het jaar wel Internationale Vrouwendag in Rusland. 'Dan staat het hier helemaal vol en is er een tweede loods - verbonden door middel van mobiele connectiviteit - nodig om de miljoenen kilo’s bloemen binnen te halen en op te slaan voor transport', vertelt Mark. 'Door de inzet van mobiele connectiviteit naast de hoogwaardige glasvezelverbinding in de primaire loods, kunnen we wanneer nodig opschalen voor extra capaciteit.'

"Voor bijvoorbeeld Internationale vrouwendag schalen we de capaciteit tijdelijk op door middel van 4G in aanvulling op de bestaande glasvezelverbinding. Dit werkt perfect!"

Samen zijn we tot grote
dingen in staat

“signetbreedband & CCare werken als partners al meer dan 10 jaar samen om de digitale slagkracht van organisaties zoals IPHandlers te optimaliseren. Betrouwbaarheid, veiligheid en continuïteit van de dienstverlening gaan hand in hand met persoonlijk contact en korte communicatielijnen. Rolf zegt: 'In combinatie met de juiste partners – zoals signetbreedband – zijn wij als klein bedrijf tot grote dingen in staat.
 

Over IPHandlers

IPHandlers is gevestigd in Aalsmeer, direct naast Amsterdam Cargo Airport (Veiling Flora Holland). Naast het doorvoeren van de luchtvrachtgoederen is het behandelen van de producten een belangrijke toegevoegde waarde die IPHandlers biedt. Zo’n 10.000 m2 gekoelde ruimte en speciale vacuümkoelers zorgen ervoor dat er per uur meer dan 40.000 kg bloemen in dozen teruggekoeld kunnen worden tot de gewenste temperatuur.

Voor meer informatie over IPhandlers ga naar: www.iphandlers.nl.

Kies net als CCare voor de gezamenlijke toewijding voor de beste totaaloplossing

Wij staan voor je klaar

Bel 088 - 599 99 20

Mail partners@connect.blue