Volledig redundant netwerk voor Hoogwegt Group, mét beschikbaarheidsgaranties

Steeds meer organisaties zijn voor hun bedrijfsvoering afhankelijk van het internet. Omdat ze in de cloud werken of omdat de aard van de organisatie vraagt om bedrijfszekere verbindingen. Beide geldt voor Hoogwegt Group in Arnhem. Geen verbinding betekent geen omzet. Zo simpel is het. En zo belangrijk is het dus dat Hoogwegt snel, stabiel en betrouwbaar internet heeft met minimale latency. signetbreedband verzorgde dit bij de nieuwbouw. Mét daarbij de torenhoge beschikbaarheidsgarantie die zo belangrijk is in de steeds fluctuerende markt van zuivelproducten.

Hoogwegt Group is ‘s werelds grootste onafhankelijke leverancier van zuivelproducten en ingrediënten. Het bedrijf verhandelt melkpoeders, lactose, botervetten en weiproducten. Hoogwegt Group – van oorsprong een familiebedrijf, opgericht in 1965 – is actief in meer dan 130 landen en telt zo’n 450 medewerkers. In september 2020 verhuisde Hoogwegt Group met de hoofdlocatie naar een nieuwbouwpand aan de Amsterdamseweg, pal naast het kantoor van signetbreedband.

Razendsnel reageren

Snel, stabiel en betrouwbaar internet is cruciaal voor Hoogwegt, vertelt IT-coördinator Jan IJdens. “Onze business is er één van grote volumes en lage marges”, legt Jan uit. “We kopen én verkopen de hele dag door zuivelproducten. De koersen wisselen continu, vergelijkbaar met de valutakoersen. Omdat de marges klein zijn, kunnen we ons geen fouten veroorloven bij de in- en verkoop. Onze verkopers moeten razendsnel reageren op kansen. Dat betekent dat we onze processen en verbindingen heel goed moeten indekken. Daarom is die hoge beschikbaarheidsgarantie voor ons zo enorm belangrijk. Dat geldt ook voor de latency: de vertraging in de data-overdracht. Die moet minimaal zijn, om geen kansen te missen.”

We kunnen in onze markt niet zonder razendsnelle en redundante verbindingen.

Jan IJdens, IT-coördinator Hoogwegt

Snel, betrouwbaar en stabiel

De vraag van Hoogwegt aan signetbreedband: realiseer steengoed internet met een hoge bandbreedte. Jan: “We gebruiken ons internet namelijk nu ook voor de verbinding naar ons datacenter in Amsterdam. In ons vorige pand gebruikten we separate dataverbindingen, maar nu we zijn overstapt op de SD-WAN-technologie, scheelt het kosten. Ook omdat we voortaan uitkunnen met twee in plaats van drie verbindingen voor het dataverkeer. Daar komt bij dat we met ons hoofdkantoor in Arnhem steeds meer in de cloud werken. Al met al worden zijn we dus afhankelijker van internet. De verbindingen zijn daarom door signetbreedband volledig redundant uitgevoerd. Als er een verbinding uitvalt, pakt de andere verbinding het over.”

Optimaal redundant

signetbreedband maakte een trajecttekening. Peter van Veen, Field Engineer bij signetbreedband: “Hierop legden we vast hoe de verbinding door de wijk heen naar het gebouw moest lopen én waar het glasvezel het gebouw in moest. Dat laatste gebeurt op twee plekken, dit voor optimale redundantie. De verbindingen komen via twee datacenters ons netwerk op. Bij Hoogwegt is het netwerk aangesloten op twee apparaten, die weer zijn aangesloten op twee verbindingen. Hierdoor is de beschikbaarheidsgarantie nóg hoger.” De aannemer kon hier al bij de bouw rekening mee houden. Daardoor plaatste en testte signetbreedband het nerkwerk en de apparatuur heel efficiënt en volgens planning.

Het netwerk van Hoogwegt hebben we aangesloten op twee apparaten, die weer zijn aangesloten op twee verbindingen. Hierdoor is de beschikbaarheidsgarantie nóg hoger.

Peter van Veen, Field Engineer signetbreedband

Vlekkeloos

Voor de SD-WAN-tunnel naar het datacenter moest signetbreedband een tijdelijke oplossing bedenken. Jan: “Door corona was de apparatuur niet direct beschikbaar. signetbreedband dacht daarin goed mee en bereidde alles zorgvuldig voor. Toen we enige tijd later de SD-WAN aansloten, werkte deze meteen vlekkeloos. Overigens gaat de SD-WAN-verbinding in de nabije toekomst ook dienen als shortcut naar de cloud toe. Want als je in de cloud werkt is latency, de vertraging in de dataoverdracht, nauwelijks nog een issue en wil je de snelste route naar je clouddiensten. Daar zorgt SD-WAN voor.”

Positief verrast

"Het beeld dat ik van signetbreedband had, was dat van een lokale partij met een eigen glasvezelring in Arnhem”, vertelt Jan. “Maar toen ik er ging praten was ik positief verrast. signetbreedband blijkt veel meer dan dat. Het is een bedrijf met een eigen netwerk in Nederland met een eigen ontsluiting die volledig redundant is uitgevoerd. Ze leveren bijpassende diensten en uitstekende bandbreedte- en beschikbaarheidsgaranties.” Hoogwegt opende het pand op 14 september 2020. “De verbindingen werken tot nu toe probleemloos, meldt Jan. “En als er toch iets gebeurt, kunnen we terugvallen op de hoge beschikbaarheidsgarantie.

Wil je net als Hoogwegt een redundant en toekomstbestendig netwerk?

Bel 088 - 599 99 99

Mail info@signetbreedband.nl