Flores Onderwijs

Hoe webbased leren
en werken realiteit werd

Flores Onderwijs kiest voor
webbased leren en werken

Het onderwijs maakt de omslag naar meer flexibiliteit in het leren. Dat stelt andere eisen aan het IT-netwerk. Flores Onderwijs in Arnhem koos in 2018 voor een volledig nieuwe, redundant IT-omgeving. Dit om een webbased leer- en werkomgeving mogelijk te maken voor de 34 scholen (op 39 locaties) in Arnhem en Renkum. Sindsdien is het digital onderwijs flink doorontwikkeld, en daarmee de netwerkomgeving.

Partner

DTNW

Realisatie

2018

Locaties

39

Service

Managed WAN en Hosted Firewall

Betrouwbaar en veilig netwerk voor digitaal onderwijs

Flores Onderwijs (voorheen DeBasisFluvius) is een stichtingsbestuur voor primair onderwijs in Arnhem en omstreken. De organisatie telt 34 scholen (op 39 locaties) en 900 leerkrachten. Samen bieden ze goed, passend en eigentijds onderwijs aan ruim 9.000 kinderen in Arnhem en Renkum.

De netwerkomgeving die zij gebruiken valt uiteen in aparte netwerken voor medewerkers, leerlingen en gasten. Ook is er een apart netwerk voor chromebooks. Dit met het oog op de veiligheid van het totale netwerk. Gecombineerd met de dubbele firewall zorgt dit voor een veilig netwerk.

 

6 maanden

In een half jaar werden 43 (school)locaties inclusief stafbureau voorzien van een nieuw IT-netwerk én deze in beheer genomen.

39 locaties

Op 39 locaties doen 34 scholen, 900 leerkrachten, 2 bestuurders en het stafbureau het werk voor ruim 9.000 kinderen.

550 accespoints

De leerkrachten en leerlingen kunnen niet zonder internet. Daarom hangt nu in elk klaslokaal een accesspoint.

Zo werkten we toe naar een veilig en bedrijfszeker netwerk

Flores Onderwijs liep aan tegen de beperkingen van het IT-netwerk. Daarmee bleek het niet mogelijk een webbased leer- en werkomgeving te creëren.  Na een zorgvuldige inventarisatie adviseerden we een betaalbaar en toekomstbestendig netwerk op basis van Managed WAN en Hosted Firewall. Een netwerkarchitect van signetbreedband ontwierp de netwerkomgeving, in nauwe afstemming met de accountmanager en de netwerkengineer.

Flores Onderwijs nam al een darkfiber glasvezelring af van Stichting Samenwerkingsverband Glasvezelnetwerk Arnhem (SSGA). Daarop sloten we het netwerk aan, door middel van core switches. Elke schoollocatie kreeg een redundant netwerk met 10 GB verbinding. Met twee firewalls en twee switches in het datacenter. Als er een netwerk uitvalt, kunnen de lessen gewoon doorgaan. Het gaat om gescheiden netwerken voor leerlingen, leerkrachten en gasten. Voor veiligheid zorgt ook onze Managed Firewall. DTNW verzorgde de fysieke infrastructuur. Het werk gebeurde in de zomervakantie.

We beheren op alle 43 locaties 8x5 elk apparaat (waaronder de core switches en alle linkjes daartussen en wifi-access-points), de glasvezelverbindingen en het laag-3-verkeer. Ook beheren we de hardware van het serverpark van Flores Onderwijs.

Probleemloos werken met Chromebooks en tablets

“IT in het onderwijs moet het gewoon doen. Leerkrachten ‘durven’ alleen met IT te werken als ze erop kunnen vertrouwen. Het laatste waarop je zit te wachten is digitaal een les voorbereiden en dat het Digibord dan niet werkt of de tablets geen connectie maken. Het moet werken en dat doet het netwerk van signetbreedband. Onze leerkrachten en leerlingen werken onbeperkt en probleemloos met de digiborden, Chromebooks en tablets.”

Bert van de Bovenkamp
a.i. informatiemanager Flores Onderwijs

Kies, net als Flores Onderwijs, voor een toekomstbestendig netwerk

Laat je adviseren door onze experts

Bel 088 - 599 99 99

Mail info@signetbreedband.nl