Blog overzicht

Samen bomen planten voor een duurzame toekomst

Wij steunen het goede doel van Eden Reforestation Projects, gericht op het herstellen van bossen. Bomen planten is een van de meest efficiënte manieren om het milieu positief te beïnvloeden. Een boom voorziet in schone lucht, compenseert de uitstoot van schadelijke stoffen en biedt vele diersoorten een thuis. Hier dragen we graag aan bij. Daarom hebben we tot doel gesteld structureel bomen te planten, omdat we er ons van bewust zijn dat ook het internetverkeer impact heeft op het milieu. 

Bomen planten via Eden Reforestation Projects

Eden Reforestation Projects werkt aan herbebossingsprojecten in gebieden zoals Madagaskar. Bomen die door middel van deze projecten worden geplant nemen in hun gemiddeld 25 jarige levensduur 308 kg CO2 op. Bovendien is het de lokale bevolking die de bomen plant. Op deze manier biedt het bomen planten niet alleen ecologische voordelen, maar wordt er ook werkgelegenheid voor de dorpelingen gecreëerd. Kijk voor meer informatie op https://edenprojects.org.

Langdurige impact

We kiezen ervoor dit project structureel te ondersteunen. Naast onze vaste donatie van 250 bomen per kwartaal, koppelen we ook initiatieven en projecten van signetbreedband aan dit doel om gelegenheid te creëren voor het planten van nieuwe bomen. Voorbeelden zijn de kostenbesparingen op connectiviteit voor onze klanten, ons 25-jarig jubileum en de interne ‘1000 Challenge’ waarbij de collega’s binnen één maand totaal 1.000 KM hebben gewandeld, gefietst en/of hardgelopen. Dit hebben we beloond met 1.000 extra bomen. Win-win!

Voor iedere klant en partner planten wij een boom 

Het planten van een boom symboliseert voor ons ook een nieuw begin. Daarom hebben we aan het begin van 2022 namens alle klanten en partners van signetbreedband een donatie gedaan. Voor iedere klant en partner is een boom geplant zodat deze de komende jaren op zijn eigen tijd door kan groeien, net als onze samenwerking.

We zijn benieuwd hoeveel impact we samen kunnen maken. Wilt u ook een boom doneren? Dat kan hier.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Blog overzicht