Blog overzicht

Voorzorgsmaatregelen in antwoord op hardwareschaarste

Wereldwijd is er een tekort aan chips en dit zal waarschijnlijk nog wel tot 2023 voortduren, aldus advies- en onderzoeksbureau Gartner. Met name de automotive branche en productiebedrijven ondervinden hiervan last, maar ook wij moeten rekening houden met oplopende levertijden van switches, routers en andere hardware waar chips in verwerkt zijn. Maar geen zorgen: signetbreedband (voorheen Signet BV en Breedband BV) als onderdeel van team.blue heeft een sterke positie in de markt en is op de toekomst voorbereid. Lees daarover meer in deze blogpost.

Better safe than sorry

Op basis van gegevens uit het verleden en een reële schatting voor de toekomst hebben we voor alle managed klanten en voor ons core netwerk meer dan de benodigde hardware ingekocht. Bovendien inventariseren we structureel de actuele voorraad aan routers en switches om te zien of er bijbesteld moet worden. Hierbij spelen we op safe, zodat we - onder normale omstandigheden - altijd voldoende hardware op de plank hebben liggen.

Uitzondering op de regel

Onder normale omstandigheden zijn we dus goed voorbereid. Het kan komende periode echter voorkomen dat voor een bepaald project bovengemiddeld veel aansluitingen en/of hele hoge capaciteitsverbindingen geleverd moeten worden. In dat geval kunnen we te maken krijgen met langere levertijden omdat nieuwe hardware moet worden besteld. Gelukkig hebben we als onderdeel van het Europese team.blue een stevige onderhandelingspositie richting leveranciers.

Goede onderhandelingspositie

Team.blue is het moederbedrijf van signetbreedband en vele andere merken waaronder TransIP, Proserve en Hypernode. Binnen team.blue maken we gebruik van elkaar kennis en resources en profiteren we van schaalvoordeel bij de inkoop van bijvoorbeeld hardware. Door op grote schaal in te kopen, hebben we een goede onderhandelingspositie op de markt. Bovendien opereert team.blue op Europees niveau. Dit betekent dat we verder kunnen kijken dan alleen ons eigen kikkerlandje. Stel dat de voorraad in Nederland onvoldoende blijkt, kunnen we uitwijken naar onze collega’s in bijvoorbeeld Duitsland, Denemarken of Frankrijk.

Vooruitplannen

Verwacht je in 2022 een wijziging in de IT-infrastructuur van jouw bedrijf of organisatie, dan is het raadzaam om voor te sorteren op wat komen gaat. Wil je een nieuwe locatie aansluiten, staat er verhuizing naar een nieuw pand op de planning of wil je je verbinding upgraden zodat ook de thuiswerkers geen kostbare downtime ervaren? Laat het ons op tijd weten. Als wij weten wat jouw plannen zijn, kunnen we hierop sturen om ervoor te zorgen dat alles op tijd in orde is.

Router in eigen beheer

Heb je een zelf aangeschafte router in eigen beheer? Dan is het raadzaam om een aantal extra routers in voorraad te hebben voor het geval de huidige het begeeft. Levertijden van 100+ dagen zijn momenteel geen uitzondering op de regel, dus wees voorbereid.

Heb je vragen of wil je weten wat we voor je kunnen betekenen? Neem contact met ons op. Het is onze kracht om na te denken over creatieve, flexibele en kwalitatief hoogwaardig oplossingen waarmee jij geholpen bent.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Blog overzicht