Blog overzicht

Interview: "Geen dag is hetzelfde als Support Engineer"

Bij signetbreedband zoeken we een Support Engineer en een Customer Solutions Specialist. Maar waarom zijn deze functies tof? Om jou een goed beeld te geven, stelden we onze eigen Support Engineer Onur deze vragen om jou een goed beeld te geven!

“Als Support Engineer is geen dag is hetzelfde” 
Onur begint met een grote glimlach en vertelt: “Als Support Engineer is geen een dag hetzelfde, dát is wat het zo leuk maakt. Er is geen standaard format van de dag: niks –oke, op wat meetings na- staat vast. Hoe dat komt? Het is door de aard van de techniek dat het zo divers is. Het kan een rustige dag zijn maar soms gebeurt er van alles.”   

Technische kennis is vereist
Onur benadrukt dat het duidelijk moet zijn dat een Support Engineer bij signetbreedband veel technische kennis vraagt.  “We werken niet met een draaiboek of een lijst die je opleest. Ik kan eigenlijk wel duizenden oorzaken bedenken waarom iemand naar ons belt. Van een verbinding die niet werkt, een packet loss of een change in een firewall: en zelfs dán is elke situatie anders.”  

“Natuurlijk hebben we processen en werkwijzen,” legt Onur verder uit. “Maar onze techniek is té complex en heb je ervaring en technische kennis nodig. Een vraagstuk moet worden onderzocht en geanalyseerd om hem uiteindelijk te kunnen oplossen. Niks is in beton gegoten.” 

Vrijheid en zelfstandigheid 
De vrijheid en zelfstandigheid door het gebruikmaken van zijn technische kennis en kunde zijn voor Onur van groot belang. “Ik zou het verschrikkelijk saai vinden om alles op een blaadje gepresenteerd te krijgen of dat mijn handje wordt vastgehouden. Ik heb mijn eigen inbreng en verantwoordelijkheid. Je moet en zult je slimme ICT-capaciteit moeten toepassen om vraagstukken te kunnen oplossen.”  
 

“De klantenbinding maakt de functie zo mooi. In de loop van de tijd word je als het ware een onderdeel van hun bedrijf; je draagt bij aan hun succes. Techniek is mooi, maar omdat je een klant direct helpt en de resultaten ziet, weet je ook echt waar je het voor doet” 

Onur Uzum, Support Engineer signetbreedband 


 

Directe waardering en resultaat door klantcontact 

“Als ik alleen aan de techniek-kant zou werken, dan zou ik geen gevoel krijgen voor wat en wie ik aan het werk ben. Ik wil zien en voelen waarvoor ik iets doe. Je ziet de waardering en het doel waarvoor je iets doet. Het resultaat van je handelen is er meestal direct.” 

Onur geeft aan dat hij de klantenbinding een mooi onderdeel van zijn rol vindt. “In de loop van de tijd krijg je ook een band. Je wordt als het ware een onderdeel van hun bedrijf; je draagt écht bij aan het succes. Ze vertrouwen jou en bent een verlengstuk van hun ICT-afdeling.“ 

Onur: “In deze rol zorg je voor de glimlach bij de klant. Wanneer mij dat gelukt is, kom ik met een goed gevoel thuis. En weet je: ik kan dan juist extra veel genieten van mijn vrije tijd. Het is zo waardevol om mensen te helpen. Je voelt die waardering en dat doet mij echt goed.” 


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Blog overzicht